måndag 5 juli 2010

Rabarber- och jordgubbscobbler

Ikväll har bakat Rabarber- och jordgubbscobbler. Ett recept som jag har velat prova att göra men inte haft tillfälle till förrän nu. Ska bjuda jobbarkompisarna på nåt gott nu när det snart är semester.
Cobblern är från programmet Leila bakar och receptet hittar du här.
En cobbler är en amerikansk fruktpaj som oftast är gjort på färsk frukt eller färska bär som äpple, persika, svarta vinbär eller körsbär. Frukten eller bären täcks av ett lager böljande smet som får en härlig skorpa i ugnen. Kakan är mjuk och saftig inuti och "crunchy" på toppen. Smeten är ett mellanting mellan smulpaj och sockerkaka. /Leila Lindholm
Cobblern i ugnen...

... och här är den klar.
Det luktar ljuuuvligt i hela köket. =)

Leila serverar den med en mandelkräm men jag tänker ha vaniljglass till.

Kram på er!

3 kommentarer:

  1. Åh, det där lät jättegott! Spännande och annorlunda kaka, och rabarber och jordgubbar är ju en jättegod kombination! Själv har jag precis varit ute i landet och plockat en massa goda jordgubbar så nu ska vi sätta oss på altanen och smaska i oss dom =)
    Kramar Therese

    SvaraRadera
  2. Det där lät verkligen supergott, synd att man inte arbetar tillsammans med dig :-D
    kram Annika

    SvaraRadera
  3. JAG kommer !!
    Kram Petra

    SvaraRadera