tisdag 13 juli 2010

Nutellabullar, kardemummabullar och nytt DT-alster

Förra veckan pratade vi på jobbet om hur gott det är med bullar, och särskillt doften av nybakade bullar. Känner man den när man går in på en mack går det nästan inte att motstå att köpa en, eller vad tycker ni?
Jag kom på att jag hade en burk Nutella stående i skåpet hemma och i helgen blev det bak av nutellabullar och kardemummabullar, trots att det redan innan baket var varmt som i en ugn i lägenheten. =(
För att få kardemummabullar bytte jag ut kanelen i kanelbullepålägget mot kardemumma och för att få nutellabullarna bredde jag bara på ett lagom tjockt lager med nutella. Bullreceptet hittar ni bak på Kungsörnens mjölpaket. Ett bra bullrecept!

Kan berätta att båda sorterna blev otoligt smaskiga. Jag rekommenderar verkligen att prova att göra nutellabullar! =)


Igår var jag på stan för att hämta ett nytt DT-paket på Hobbyglädje. Fick två stämplar och olika papper. Här är det första kortet jag knåpat ihop:

Detta har jag använt:
Svart skimrande cardstock, mönstrat papper från Webster's pages som är svart och vitt men som jag färgat in på med Distress ink i fägerna broken china och spiced marmalade. Kände mig som Tim Holtz ser ut när han färgar in papper på filmerna på hans hemsida. =)
Runt kanterna har jag chalkat med Colorbox fluid chalk (Charcoal) och Distress ink (Walnut stain) och nån stämeldyna med guldfärg med okänt ursprung.
Stämpeln kommer från Sugar Nellie och är färglagd med Promarkers:
håret: cool grey 1, 4 och 5
klänningen, skorna och rosetterna: artic blue och azure
vingarna och strjärnorna på skorna: pastel blue
ansiktet, benen och armarna: ivory och blush, och pastel pink till kinderna
stjärnan: pastel yellow
En del detaljer har fått diamond stickles på sig.
Bakom stämpeln har jag fäst ett halvgenomskinligt papper med guldtsjärnor på med guldfärgade häftklamrar. Jag har även stanstat ut stjärnor i guldfärgat papper och satt fast med olika tjocka distanskuddar. I det nedersta högra hörnet är kram emossat med embossingpulver i guld.
Oj, vad mycket material det ser ut att vara! Tycker inte att jag använder så mycket när jag gjorde kortet. =)
Ha en fortsatt bra vecka!
Det ska jag ha. =) Imorgon är min sista dag innan jag går på semester. Sunburn
Kram

2 kommentarer:

 1. WOW, vilket snyggt kort! Helt i min smak, härliga färger, snyggt upplägg och läckert motiv.

  Bullar är gott och jag har svårt att motstå doften, passar perfekt nu när du ska ha semester.
  kram Annika

  SvaraRadera
 2. Men hjälp vilket snyggt kort du har fått till!!! Ett av de absolut snyggaste du har gjort (som jag har sett). Vad snyggt du har färgat in bakgrundspappret, jag var helt säker på att det var sånt från början tills jag läste din beskrivning.

  Ha det gott och njut av semestern!
  Kram kram

  PS Bullarna ser jättegoda ut =)

  SvaraRadera