Kanelmüsli
8 dl havregryn
2 dl riven kokos
1 dl naturella solroskärnor1 dl grovt hackade hasselnötter
1 dl honung
2 msk kanel
3 msk varmt vatten
Mina tillbehör
1 dl linfrö
1 dl pumpafrön
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda havregryn, kokos och solroskärnor.
- Rör honung, kanel och vatten i en skål. Häll blandningen över havregrynsblandningen och blanda väl.
- Bred ut blandningen på en bakplåt med bakplåtspapper.
- Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min. Rör om med jämna mellanrum. Muslin ska vara ganska hård när den är klar. Låt svalna på plåten.
- Blanda i tillbehören. Tycker man om russin och annan torkad frukt kan man blanda i det efter tillagningen i ugnen. Det är inte riktigt min grej så jag hoppar det.
- Förvara i en burk med tättslutande lock.
Skriv gärna och berätta vad du tycker om müslin om du provar att göra den! =)
Låter jättegott!
SvaraRaderaTill asken med tomten har jag använt den stora asken.
Ha en trevlig kväll!
Kram Emelie