Här kommer receptet på ett jättesmarrigt bröd med getost och parmaskinka som jag gör alldeles för sällan. Det passar bra till alla sorters bufféer och jag kan gissa att det även är perfekt att ta med på picknick.
Brödet går dessutom bra att frysa.
Fyllt bröd med parmaskinka och getost
(1 baguette)
Ingredienser
1/2 pkt (12 g) jäst
1 1/2 dl kallt vatten
1 msk olja
1/2 tsk salt
4 dl vetemjöl
4 skivor parmaskinka
125 g getost
olivolja
flingsalt
Gör såhär
1. Smula jästen i en degbunke. Rör ut jästen med vattnet. Tillsätt olja, salt och nästan allt vetemjöl och arbeta degen smidig. Täck den med en bakduk och låt den jäsa ca 40 minuter.
2. Tag upp degen på mjölat bakbord. Arbeta degen smidig.
3. Kavla ut den till en avlång platta ca 25 x 30 cm.
4. Ta bort kanterna på getosten. Lägg parmaskinkan på degen och smula över osten.
5. Rulla ihop brödet som ser ut som en baguette. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper.
6. Täck bröden med en bakduk och låt jäsa ca 30 minuter.
7. Sätt ugnen på 225°C.
8. Pensla brödet med lite olivolja och strö över flingsalt.
9. Grädda brödet mitt i ugnen 20-25 minuter.
10. Låt bröden svalna på galler.
Jag tycker absolut att ni ska prova att baka det här brödet. Ni kommer inte att ångra er.
Kramizar
Hej hej!
SvaraRaderaDopkortet du har gjort var verkligen jättesött, superfint :)
Ser mumsigt ut !!
SvaraRaderaFin header du fått till.
Kram Petra....