Igårkväll hade vi vänner på besök. Till efterrätt bjöds det på glassbakelser.
Väldigt goda, lätta att göra och man kan göra dem och ha i frysen ett tag innan man ska servera dem.
Här är receptet:
|
1. 3 äggvitor och 1 dl socker vispas till hårt skum.
2. Vänd ner 2 dl socker och 2 msk kakao försiktigt.
3. Klicka ut i stora muffinsformar.
4. Grädda i 150 gr. i mitten av ugnen i 25 min. |
|
Glasskrämen
1. 1 äggula, 1 msk socker och 2 msk vaniljsocker vispas.
2. Vispa 2 dl grädde och blanda ihop med det andra. |
|
När marängerna har kallnat lyfter man på locket och lägger i glasskrämen.
Jag tycker att mängden glasskräm är i minsta laget, så nästa gång gör jag mer. Det räckte bara till 7 av mina 8 maränger så en fick ätas upp utan, vilket sambon inte blev ledsen över. |
|
De blir inte så tjusiga men lägger man på en klick grädde och hallon så syns det inte att locket på marängen gått sönder. Det är lagom att ta ut dem ca 15 min innan servering. Jag tycker att det är gott när glasskrämen är hård som glass.
Jag glömde att ta kort på dem när de var färdigdekorerade så ni får tänka er resultatet. |
Jag tycker absolut att ni ska prova att göra dessa! =)
Ha en mysig söndag!
Kramkram
Ser supergott ut!
SvaraRaderaKram Emelie
Åh, det DÄR ser mumsigt ut !!
SvaraRaderaMassor av kramar till dig.
/Petra