Imorgon är det jag som har fikat och jag har bakat Kladdkaka med kokosglasyr (Källa: Matklubben.se) Har aldrig provat att göra den innan men det blev rikigt god. Har ju varit tvungen att provsmaka. ;)
Kladdkaka med kokosglasyr
Kladdkaka med kokosglasyr
Ingredienser:
4 ägg
6 dl strösocker
150 g rumsvarmt smör
6 msk kakao
6 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl vetemjöl
2 krm salt
3 dl vetemjöl
Glasyr:
200 g kokosflingor
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 1/2 dl vispgrädde
200 g kokosflingor
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 1/2 dl vispgrädde
75 g smör
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader. Vispa först samman ägg och socker. Vispa därefter ner smör, siktad kakao, vaniljsocker och salt. Rör slutligen i mjölet.
- Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna (35x40 cm), men inte ända ut till kanten.
- Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter. Gör under tiden glasyren: Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och sjud på svag värme ca 5 min.
- Bred glasyren på kakan och grädda ytterligare 10 minuter eller tills kakan blivit ljusbrun.
- Ta ut kakan och låt den kallna innan den skärs upp i lagom stora bitar.
Såhär ser kakan ut när den är klar och uppskuren. Hoppas att kollegorna kommer att tycka om den och att den förgyller deras tisdag.
Kram Anna
Jippie!
SvaraRaderaVilken tur att jag jobbar där du är.....ser fram emot morgondagens tisdagsfika!!
Många Kramar från Petra
Kakan var helt underbart god! Den gjorde helt klart tisdagen lite bättre =)
SvaraRaderaSes imorgon!
Kram Therese