måndag 30 maj 2011

Kolla in min superfina PIF!!

Nu har jag fått min PIF av L8! En superfin ask/korg full med Toblerone. Det förgyllde verkligen min dag när jag gick och hämtade ett paket på utlämningsstället som jag inte hade någon aning om vad det kunde vara. Min tanke var att jag hade ju inte vunnit någon auktion på Tradera på sistone och så var det min PIF. =)
Här är en bild som jag tagit på den och vill du ser mer hittar du fler bilder hittar du i L8:s blogg.
Som ni ser är det inte mycket choklad kvar i den. Tack igen Lotta!


Här kan du läsa mer om PIF och jag rekommenderar dig att hoppa på en om du hittar någon som har en i sin blogg. Man har 365 dagar på sig att ge bort gåvorna. Det kan tyckas vara lång tid men jag känner att jag nog måste börja klura på gåvorna jag ska ge bort.


I mitt förra inlägg fick ni receptet på butterkaka. Den såg väldigt smaskig ut men den blev inte så god som den ser ut. Jag tyckte att den blev lite degig i botten. Det är svårt att se när den är klar eftersom man inte kan titta undertill som det går att göra med vanliga bullar. Bullarna i det här fallet var klara men bottenplattan med vaniljkrämen blev inte riktigt färdig. Tänkte att ni ville veta innan ni provar receptet om ni nu vill göra det. 

Ha en bra vecka och njut av värmen!
Själv har jag ett tiotal studentkort på beställning att göra men njuta av värmen tänker jag hinna med ändå.

Kramkram

måndag 16 maj 2011

Butterkaka i långpanna

Imorgon är det dags för mig  att ha tisdagsfikat igen. I min favorittidning Hembakat (3/2011) har jag hittat ett recept på butterkaka. Har aldrig provat att göra den innan men kan det bli fel med kanelbullar fyllda med massa smör, socker och kanel som står på krämig vaniljkräm.

Kan berätta efter imorgon hur det smakade men ger er ändå receptet och ett par bilder.

Butterkaka i långpanna
50 g jäst för söta degar
2 dl standardmjölk
200 g mjukt smör
3/4 dl strösocker
2 ägg
10-11 dl vetemjöl special
1/2 tsk salt

Fyllning 1
4 dl vaniljkräm

Fyllning 2
200 g smör
1 1/2 dl strösocker
1-2 msk malen kanel

Pensling och garnering
1 ägg
florsocker

Gör såhär:
  1. Klä en långpanna, ca 25x40 cm, med bakplåtspapper
  2. Smula ner jästen i en stor bunke. Värm mjölken till 37 grader, fingervarmt. Häll den över jästen och rör tills jästen har löst sig.
  3. Klicka i det riktigt mjuka smöret. Kör det i ca. 15 sek. om det inte är helt mjukt.
  4. Blanda i socker, ägg och mjöl.
  5. Arbeta degen med degkrokar eller kör den i assistenten i 8-10 min.
  6. Tillsätt saltet och arbeta degen några minuter till.
  7. Låt degen jäsa under bakduk på varm plats i ca. 40 min. Under tiden gör du fyllningarna.
  8. Fyllning 1: Gör vaniljkrämen enligt förpackningen så att det blir 4 dl. Låt vaniljkrämen stå kallt medan degen jäser.
  9. Fyllning 2: Rör mjukt smör, socker och kanel till en smet.
  10. När degen är färdigjäst, ta ut 1/3. Kavla ut den biten till en platta med samma mått som bakformen, ca 25x40 cm. Lägg den tunna degplattan i formen. Bred vaniljkrämen över degplattan.
  11. Kavla ut resten av degen tillen ca. 60x30 cm stor degplatta. Bred fyllning 2 över ytan och rulla ihop från långsidan.
  12. Skär rullen i 24 bitar. Lägg bitarna på högkant i vaniljkrämen, ganska tätt ihop. Pensla med uppvispat ägg.
  13. Låt butterkakan jäsa utan bakduk på varm plats i ca. 40 min. Sätt ugnen på 200 grader.
  14. Grädda i nedersta delen av ugnen i ca. 25 min. Låt kakan svalna och pudra florsocker över innan du skär upp den.
Kakan innan jäsning
Kakan efter gräddning i ugnen











Det luktar verkligen ljuvligt i hela lägenheten. =)

Ha en bra vecka!

kramkram

torsdag 5 maj 2011

Vårruset och ett "Välkommen till världen"-kort

Idag har jag sprungit Vårruset... Eller rättare sagt vårrusetslingan, fast en sådär 3 timmar innan tävlingen börjar. Vårruset är väl en kul grej, men jag får panik på allt folk, kan inte förstå att folk inte kan läsa och ställer sig t.ex. i springa-fåran fast de inte ens går fort. *suck* Därför struntar jag i loppet och tar rundan innan allt folk är där. =)

Idag har jag ett "Välkommen till världen"-kort att visa er. Har återigen använt en av mina favvostämplar från Whipper Snapper Designs. Det prickiga pappret är fastsatt med distanskuddar för att det ska se ut som ett fönster där motivet är.


Deltar du i Vårruset idag eller gör du som jag, springer/går ditt egna vårrus?

Kramkram

söndag 1 maj 2011

Flasktag med ficka

I går var jag på inflyttningsfest/födesedagsfest hos goa Ida. Mycket trevligt. Tack Ida och ni andra för en kul kväll! =)
I present fick hon en halvflaska champagne som jag gjort en flasktag att hänga på.

Flasktags finns på många bloggar och jag hade för mig att jag sett flasktags med ficka som man kan lägga nåt i typ choklad. Det tog en stunds googlande, men sen hittade jag en mall till en tag som jag gillade. Hittade den här. Jag förstorade upp bilden så att den blev 20cm hög. Det blev bra storlek tycker jag. Tagen blev då 6,5cm bred. I fickan stoppande jag en tag som jag skrev en hälsning på och en chokladbit. Glömde såklart att fota efter jag stoppat i chokladen, men ni förstår jag menar.

Klicka på bilden så ser du tagen tydligare.
Imorron är det måndag igen och en ny arbetsvecka. Det hade gott fått vara några dagar helg till.

Ha en bra vecka och skriv gärna en lite kommentar när du kikar förbi! Jag blir så glad då. =)

Kramkram